Įtraukite šias daržoves į savo mėgstamų užtepėlių sąrašą pagal receptą iš „YouTube“ kanalo, ir tikrai nesigailėsite! Ji yra šviežia, skani ir lengvai virškinama, todėl idealiai tinka vasarai. Supjaustytas daržoves sutrinkite ir skaniai vakarieniaukite!
Jums reikės:
- 450–500 g cukinijos (2 vnt.)
- 1 didelio svogūno
- 1 morkos
- druskos
- juodųjų maltų pipirų pagal skonį
- krapų ar petražolių pagal skonį
- 2 gabaliukų lydyto sūrio (po 85 g)
Gaminimo eiga:
Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Nuvalykite morkas ir sutarkuokite su smulkia tarka.
Nuplaukite cukiniją, supjaustykite griežinėliais, o po to – smulkiais gabalėliais.
Į keptuvę įpilkite aliejaus, pakaitinkite ir lengvai pakepinkite svogūną.
Tada suberkite tarkuotas morkas, pagal poreikį galite įpilti aliejaus, pakepinkite viską kartu kelias minutes, pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais.
Į svogūnų ir morkų mišinį suberkite susmulkintas cukinijas, sumaišykite.
Uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10-12 minučių, kartais pamaišykite.
Galite pridėti daugiau druskos ir prieskonių.
Nuimkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir leiskite visiškai atvėsti.
Tuo tarpu susmulkinkite krapus ar petražoles.
Cukinijų mišinį kartu su lydytu sūriu įdėkite į smulkintuvą ir viską sutrinkite!
Kai masė taps vienalytė, daržovių užtepėlė bus paruošta!
Gero apetito!
Vaizdo medžiaga: