Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Virti lašiniai pagal seną vienuolyno receptą

Virti lašiniai pagal seną vienuolyno receptą – tai patiekalas, kuris puikiai tinka rudeniui, kai norisi šiltesnių, sotesnių valgių, skleidžiančių namų jaukumą. Artėjant vėsesniems orams, nieko nėra geriau kaip natūralūs, tradiciniai patiekalai, kurie sukelia nostalgiškus prisiminimus ir pripildo namus aromatingos šilumos.

Senų vienuolynų sienose ilgus amžius buvo verdami šie gardūs lašiniai, sukuriantys sotų bei išskirtinį skonį, kurį kiaurą rudenį norėsite kartoti vėl ir vėl. Tad pasinerkime į šio recepto gaminimo subtilybes – leiskite namams kvepėti istorija ir tikra rudens šiluma!

lašiniai

Šiandien pasakosime, kaip ruošiamas šis nuostabiai skanus ir greitas patiekalas.

VIRTI LAŠINIAI SVOGŪNŲ LUKŠTUOSE

Jums reikės:

  • 1 kg šoninės
  • 3 česnako galvų
  • 2 saujų svogūnų lukštų
  • 3 šaukštų maltų juodųjų pipirų
  • 170 g jūros druskos
  • 1 litro vandens
  • 2 lauro lapų
  • 5 g pipirų grūdelių

Gaminimas:

Pirmiausia nuplaukite svogūnų lukštus šiltame vandenyje, tada pusę sudėkite ant puodo dugno. Ant viršaus uždėkite šoninę, lauro lapus, pipirų grūdelius ir suberkite druską. Norėdami mėsą prisotinti sodraus dūmo skonio, į marinatą taip pat galite įdėti 50 g džiovintų slyvų.

Įdėję visus ingredientus į puodą, ant viršaus suberkite likusius svogūnų lukštus ir viską užpilkite vandeniu. Tada pastatykite puodą ant ugnies ir virkite, kol vanduo užvirs. Po to virkite šoninę 15–20 minučių ant vidutinės ugnies.

Tada nuimkite puodą nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir leiskite visiškai atvėsti, po to pastatykite puodą į šaldytuvą nakčiai.

Kitą rytą išimkite lašinius iš puodo, pašalinkite odą ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

lašiniai

Dabar mėsą gerai įtrinkite juodaisiais pipirais ir česnakais. Norėdami pridėti skonio, į šį prieskonių mišinį taip pat galite pridėti smulkintų lauro lapų.

Atlikus visas procedūras, beliks tik suvynioti lašinius į kepimo popierių ar maistinę plėvelę ir padėti į šaldiklį 7–9 valandoms. Geriausia tai padaryti prieš miegą, kad kitą dieną galėtumėte išbandyti skanų užkandį.

lašiniai

Kitą dieną išimkite šoninę iš šaldiklio, palikite 5-10 minučių pastovėti, kad šiek tiek atitirptų, ir supjaustykite plonomis riekelėmis.

Skanus užkandis paruoštas! Tokie lašiniai šaldiklyje gali stovėti ištisus metus, todėl galite ruošti juos dideliais kiekiais.

Žemiau pateiktame vaizdo įraše galite pamatyti visą darbo eigą. Skanaus.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...
---