Šie cukinijos gabalėliai su traškia plutele pagal „YouTube“ kanalo receptą yra puikus užkandis, ir juos galite patiekti su įvairiais padažais. Puikus užkandis šventei ar pavaišinti netikėtus svečius!
Jums reikės:
- 2 vnt. cukinijų
- 2 vnt. kiaušinių
- 150 g kietojo sūrio
- 2 valgomų šaukštų paprastų miltų
- 4 valgomų šaukštų džiūvėsėlių
- druskos, maltų juodųjų pipirų, įvairių žolelių
Padažui:
- 150 g grietinės
- 1 arbatinio šaukštelio garstyčių
- petražolių
- 3 skiltelių česnako
- 1 arbatinio šaukštelio medaus
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal savo skonį
- 1,5 valgomo šaukšto citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
- Nuplaukite cukiniją ir supjaustykite ją mažesniais gabalėliais.
- Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka, suberkite džiūvėsėlius, smulkintas petražoles ir išmaišykite.
- Kiaušinį lengvai išplakite šakute ir sumaišykite su druska ir pipirais.
- Cukinijų gabalėlius apvoliokite miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir galiausiai sūrio, džiūvėsėlių ir petražolių mišinyje.
- Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir sudėkite paruoštus cukinijų gabalėlius vieną šalia kito.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C ir kepkite apie 25 minutes.
- Tuo tarpu paruoškite padažą.
Išspauskite česnaką, sumaišykite su citrinos sultimis, garstyčiomis, medumi ir grietine.
- Įberkite druskos, pagardinkite pipirais ir suberkite smulkintas petražoles.
Viską gerai išmaišykite su maišytuvu ir supilkite padažą į dubenį.
Cukinijas patiekite su paruoštu padažu.
Gero apetito!
Vaizdo medžiaga: