Šie šonkauliai yra labai skanūs, subtilūs ir sultingi. Puikiai tinka ne tik įprastai dienai, bet ir pietaujant su šeima ar draugais.
Būtinai išsaugokite šį receptą, jis tikrai bus naudingas!
Jums reikės:
- 1 kg kiaulienos šonkaulių
- 1 stiklinės alaus
- 1 valgomo šaukšto augalinio aliejaus
- Druskos
- Prieskonių pagal skonį
- 1 valgomo šaukšto garstyčių
- 1 svogūno
Gaminimo eiga:
- Nuplaukite šonkaulius, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir supjaustykite mažesnėmis porcijomis.
- Nuvalykite svogūną, supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite ant šonkaulių.
- Druska, prieskoniais ir garstyčiomis pabarstykite šonkaulius, supilkite alų ir gerai viską sumaišykite.
- Uždenkite mėsą ir leiskite jai pastovėti šaldytuve apie 1–2 valandas.
- Praėjus šiam laikui, kepimo skardą su šonkauliais įdėkite į iki 200 ° C įkaitintą orkaitę.
- Kepkite, kol suminkštės.
- PATARIMAS: Jei nuspręsite ruošti šiuos šonkaulius ant grotelių, reguliariai ant jų užpilkite alaus – taip mėsa taps daug sultingesnė ir aromatingesnė.
- Jei jums patinka kitoks skonis, į marinatą įpilkite šiek tiek medaus, kad gautumėte sodrų aromatą ir skonį.
- Tokiu būdu galite kepti ne tik šonkaulius, bet ir bet kokią kitą mėsą – vištienos šlauneles, sparnelius, kiaulienos kepsnius ir kt.
- Skonis tikrai yra puikus kepant ne tik orkaitėje, bet ir ant grotelių.
Gero apetito!