Šios cukinijos yra lygiai tokios pat traškios ir sultingos, kaip ir keptos keptuvėje. Tačiau orkaitėje keptų cukinijų gaminimo procesas bus daug kartų greitesnis!
Jums reikės:
- 500 g šviežių cukinijų
- 2 šaukštų miltų
- 50 g sūrio
- Augalinio aliejaus
- Žolelių
- Druskos
- Pipirų
- Raudonėlio
- Džiovinto česnako
- Paprikos
- Čili pipirų.
Gaminimo eiga:
- Nuplaukite cukinijas ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, supjaustytais į 5 mm storio griežinėlius.
- Apiberkite druska ir palikite pastovėti 15 minučių, tada nuvalykite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
- Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi.
- Pagal skonį sumaišykite miltus su druska, pipirais ir visais prieskoniais, supilkite mišinį į maišelį ir kartu sudėkite supjaustytas cukinijas.
- Supurtykite maišelį ir išdėliokite cukinijų gabaliukus ant kepimo skardos.
- Pabarstykite griežinėlius tarkuotu sūriu ir įdėkite juos į orkaitę, įkaitintą iki 210 laipsnių.
- Kepkite apie 15 – 20 minučių.
- Patiekiant pabarstykite smulkintomis žolelėmis.
- Labai skanu taip paruoštas cukinijas patiekti su įvairiais padažais, pavyzdžiui, grietinę sumaišius su česnaku ir žolelėmis, taip pat su šviežių daržovių salotomis, mėsos ir žuvies patiekalais.
Skanaus!