Moliūgai – tikras rudens lobis, tačiau ar žinojote, jog jų gėrybėmis galima mėgautis net ir žiemos viduryje? Moliūgų sultys su minkštimu – ne tik nepaprastai gardus, bet ir sveikas pasirinkimas. Tai vitaminais pripildytas gėrimas, kuris šaltais mėnesiais gali priminti vasaros dienų gaivumą.
Sultys yra ne tik lengvai paruošiamos, bet ir išsiskiria natūraliu saldumu bei šilkinės tekstūros minkštimu. Šios sultys puikiai tinka stiprinti imunitetą, pagerinti virškinimą ir papildyti organizmą būtinais vitaminais. Išsaugoję šį receptą, kaskart atsidarysite stiklainį tarsi gaivų vasaros prisiminimą!
Moliūgų sultys su minkštimu. Receptas
- 2 kg svorio moliūgas
- 200 g cukraus
- 2 dideli apelsinai
- 0,5 šaukštelio citrinos rūgšties
Paruošimas
Nuluptą moliūgą supjaustykite gabaliukais, sudėkite į troškintuvą, užpilkite vandeniu, kad visiškai apsemtų, ir užkaiskite. Virkite ant lėtos ugnies, kol suminkštės. Tada sutrinkite moliūgą maišytuvu.
Supilkite apelsinų sultis, pridėkite cukraus ir citrinos rūgšties. Vėl užkaiskite. Paragaukite. Jei reikia, dar pridėkite cukraus ar citrinos rūgšties. Skonis turėtų būti saldžiarūgštis.
Užvirinkite sultis. Tada supilkite jas į sterilius stiklainius, sandariai uždarykite.