Moterų logika yra nenugalima: iš pradžių kelis mėnesius laikomės griežtų dietų, neleidžiame sau nė vieno saldainio, atsisakome kvapnių bandelių, kad per šventes atrodytume tobulos. Bet kas po to? Kraunamės į lėkštę įvairių salotų su majonezu, ir tai tęsiasi tol, kol salotos būna suvalgytos. O paskui lieknėjimo kelią tenka kartoti.
Paprastai po tokio ritmo lieknėti reikia 2 kartus ilgiau, nes numesti kilogramai grįžta kartu su papildomais kilogramais. Kam varginti save, jei salotas su majonezu galima saugiai pakeisti kitais vienodai skaniais patiekalais?
Originalios salotos jūsų šventiniam stalui
Lengvos salotos su vištiena ir granatų sėklomis
Jums reikės:
- 2 virtų vištų šaunelių
- 1 granato
- 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
- petražolių
- 2 svogūnų
- druskos pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Nulupkite odą nuo mėsos, mėsą supjaustykite mažais kubeliais. Nuluptus svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite saulėgrąžų aliejuje.
Nulupkite granatą. Susmulkinkite petražoles.
Sumaišykite visus ingredientus salotų dubenyje ir pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais pagal skonį.
Salotos su krabų lazdelėmis ir grybais
Jums reikės:
- 200 g pievagrybių
- 200 g krabų lazdelių
- 1 morkos
- 1 svogūno
- skardinės konservuotų kukurūzų
- salotų
- saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
Gaminimas:
Grybus nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais, supjaustykite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite ingredientus. Tada į keptuvę suberkite tarkuotą morką, druską ir pipirus, kepkite, kol morkos suminkštės.
Krabų lazdeles supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite apkeptas daržoves su krabų lazdelėmis, įberkite konservuotų kukurūzų ir viską gerai išmaišykite. Lėkštėje išdėliokite salotų lapus ir ant viršaus sudėkite paruoštas salotas.
Graikiškos salotos
Jums reikės:
- 2 paprikų
- 3 pomidorų
- 5 šviežių agurkų
- 0,5 raudonojo svogūno
- 150 g fetos sūrio
- 15 alyvuogių be kauliukų
- 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
- 2 skiltelių česnako
- druskos pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- 0,5 šaukštelio raudonėlio
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Supjaustykite paprikas, pomidorus ir agurkus dideliais kubeliais. Raudoną svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Suberkite daržoves į dubenį.
Norėdami paruošti padažą, česnaką išspauskite, sumaišykite su druska, juodaisiais pipirais, citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Padažu apšlakstykite daržoves, suberkite kubeliais pjaustytą fetos sūrį, ant viršaus suberkite raudonėlį ir alyvuoges.
Kopūstų salotos su granatų sėklomis
Jums reikės:
- 0,5 Pekino kopūsto
- 0,5 raudonojo kopūsto
- krapų
- 0,5 granato
- saulėgrąžų aliejaus
- 2 šaukštų vyno acto
- 1 skiltelės česnako
- druskos pagal skonį
Gaminimas:
Susmulkinkite kopūstus, suberkite juos į gilų dubenį, suberkite smulkintus krapus ir granatų sėklas.
Išspauskite česnaką, sumaišykite jį su actu, aliejumi ir druska. Pagardinkite salotas gautu padažu. Prieš patiekdami, viską gerai išmaišykite ir pabarstykite granatų sėklomis.
Kopūstų salotos su apelsinais
Jums reikės:
- 3 morkų
- 1 apelsino
- 0,5 citrinos
- 3 obuolių
- 400 g Pekino kopūsto
- saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
- druskos pagal skonį
Gaminimas:
Kopūstus smulkiai supjaustykite. Nulupkite apelsino žievelę, atskirkite ir nulupkite kiekvieną skiltelę, supjaustykite stambiais gabalėliais.
Nulupkite obuolius, išpjaukite šerdį ir supjaustę skiltelėmis, apšlakstykite citrinos sultimis. Sumaišykite paruoštus ingredientus salotų dubenyje.
Suberkite tarkuotas morkas, pagardinkite salotas saulėgrąžų aliejumi ir viską gerai išmaišykite.
Savo šventinį ar kasdienį stalą galite papuošti ir paįvairinti tokiomis gardžiomis, ir tuo pačiu sveikomis salotomis.
Skanaus!