Puiku, kad žiedinius kopūstus dabar galima valgyti ištisus metus! Bet ypač malonu juos gaminti šiltuoju metų laiku. Lengvas, subtilaus skonio užkandis, ir nenuostabu, kad visi taip mėgsta jį Izraelyje. Šis žydiškas receptas yra geriausias pavyzdys, kaip kepti kalafiorus keptuvėje.
Šis gardus užkandis yra be tešlos, miltų ar džiūvėsėlių. Ir įdomu tai, kad Izraelyje populiarus užkandis patiekiamas šaltas. Tai daro jį lengvu, gaiviu ir vasarišku.
Jums reikės:
- Vandens 1,5 l
- Žiedinių kopūstų 700 g
- Acto 100 ml
- Alyvuogių aliejaus pagal skonį
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Česnako 3 skiltelių
- Petražolių pagal skonį
Gaminimas:
Nuplaukite kopūstą ir išardykite į vienodo dydžio žiedynus. Jei laužant jie gaunasi per dideli, supjaustykite juos peiliu.
Tada kopūstus pavirkite 8 minutes. Pagrindinis dalykas yra virti ne per ilgai! Dar geriau, jei žiediniai kopūstai bus tik pusiau išvirę.
Tada sudėkite juos į šaltą vandenį. Tai reikalinga tam, kad jie nepervirtų dėl savo viduje sukauptos šilumos.
Dabar kopūstus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol pagels.
Apibarstykite žiedinius kopūstus druska, pipirais, smulkintu česnaku ir žolelėmis. Viską gerai išmaišykite ir palikite valandai šaldytuve. Padaryta!