Home Patarimai Kaip pirktinius pomidorus paversti kvapniais ir sultingais?

Kaip pirktinius pomidorus paversti kvapniais ir sultingais?

0
Kaip pirktinius pomidorus paversti kvapniais ir sultingais?

Dabar net viduryje žiemos gaminti šviežių daržovių salotas nėra problema. Parduotuvių lentynose visada galite rasti viską, ko reikia. Tik skonis ir aromatas bus toli gražu ne tobulas. Ir jei agurkai yra gana valgomi, skanius pomidorus galite pamiršti. Toks „plastikinis“ pomidorų skonis yra net perkant pačius brangiausius.

pomidorus

Žinoma, kad ne sezono metu augančių daržovių skonis yra prastesnis, tačiau pomidorai muša visus antirekordus. Galvojau, kokia to priežastis. Praleidus kelias valandas internete, vis tiek neradau aiškaus paaiškinimo. Visuose šaltiniuose informacija skiriasi. Ir kartais tai prieštarauja anksčiau rastiems faktams. Bet man pavyko rasti puikų būdą pagerinti įsigytų pomidorų skonį.

Kaip parduotuvėje pirktus pomidorus padaryti skanesnius?

Tiems, kurie taip pat domisi šia problema, atskleisiu dvi realiausias priežastis.

Neprinokę pomidorai

Jie sąmoningai būna nuskinami anksčiau, kad būtų galima saugiai juos pristatyti į paskirties vietą. Žinoma, jie yra apdorojami chemija, kad būtų galima juos pristatyti sveikus. Vizualiai pomidorai lieka gražūs, bet iš tikrųjų yra beskoniai.

Genetiškai modifikuotos veislės

Norėdami padidinti produkto galiojimo laiką, selekcininkai sukūrė pomidorus, kuriuose yra mažai poligalakturonazės. Šis fermentas yra atsakingas už pektino suskaidymą daržovių brandinimo metu. Taip pomidorai išlieka tvirti ir neturi natūralaus skonio.

pomidorus

Sunku pasakyti, kur yra tiesa. Bet aš žinau viena – šie pomidorai gali būti labai skanūs. Receptą naudojau visą žiemą, todėl drąsiai dalinuosi su jumis. Aš tikiu, kad tai įvertinsite.

Pirmiausia pomidorus panardinkite į vandenį, įkaitintą iki 50–60 laipsnių, ir palaikykite 15 minučių. Įdomu tai, kad šį metodą atrado amerikiečių mokslininkai. Jie darė išsamų tyrimą, kad daržovės skonis būtų geresnis. Matyt, problema yra tarptautinė.

Tada leiskite pomidorams atvėsti ir supjaustykite dideliais gabalėliais.

pomidorus

Sudėkite juos į dubenį ir pabarstykite druska ir cukrumi. 3–4 pomidorams po maždaug 0,5 arbatinio šaukštelio. Įpilkite 1 šaukštą saulėgrąžų ar alyvuogių aliejaus ir atsargiai išmaišykite.

Palikite pomidorus pastovėti 10 minučių. Dabar galite patiekti juos vienus arba sudėti į salotas. Žinoma jų negalima palyginti su naminiais, tačiau pomidorai tampa tikrai skanesni.

pomidorus

Būtinai išbandykite šį receptą namuose. Ir pamirškite, ką reiškia beskoniai pomidorai.

Skanaus!