Menkė yra viena iš labiausiai prieinamų žuvų. Labiausiai man patinka tai, kad ši žuvis turi mažai kaulų. Kepta ar troškinta ji tiesiog tirpsta burnoje. Bet net ir jūsų mėgstamiausi patiekalai gali atsibosti, jei juos nuolat ruošite taip pat. Taigi, nusprendžiau patobulinti receptą ir gavau netikėtą rezultatą. Skonis viršijo visus mano lūkesčius.
Vietoje įprastos tešlos, žuvies gabaliukus suvyniojau į tarkuotas bulves. Šis derinys man suteikė visiškai naują patiekalo skonį, kuris gali tapti gardžia vakariene. Tikriausiai to dar nebandėte. Dabar jūs turite tokią galimybę!
Jums reikės:
- Menkės 300 g
- Bulvių 5 vnt.
- Kvietinių miltų 5 šaukštų
- Kiaušinio 1 vnt.
- Žuvies prieskonių pagal skonį
- Druskos pagal skonį
Gaminimas:
Paimkite menkės filė (jei ji užšaldyta, atitirpinkite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais) ir supjaustykite porcijomis. Pabarstykite druska ir prieskoniais.
Nulupkite bulves, nuplaukite ir sutarkuokite smulkia tarka. Išspauskite ir nupilkite išsiskyrusį skystį. Atskirai išplakite kiaušinį su žiupsneliu druskos.
Žuvį apvoliokite į miltus, tuomet kiaušinyje ir paslėpkite storame bulvių sluoksnyje. Lengvai paspauskite, kad gerai užtvirtintumėte kraštus.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite žuvį iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.