Kremas yra dažnas saldžių kepinių ingredientas. Siūlome pagaminti kremą pagal šį gardų anglišką receptą. Jis nepaliks abejingų.
Kremas gaunasi be glitimo, miltų ir krakmolo, pasirodo, net be šių produktų jis yra subtilus ir aromatingas. Kremas gali būti naudojamas įvairių desertų pertepimui. Arba galite jį patiekti kaip atskirą patiekalą.
Jums reikės:
- Kiaušinių 1-2 vnt.
- Cukraus 150 g
- Vanilinio cukraus 1 šaukštelio
- Pieno 100 ml
- Sviesto 120 g
Gaminimas:
Išplakite vieną didelį arba du mažesnius kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Pakanka plakti tol, kol cukrus ištirps.
Pieną pašildykite iki 35–40 laipsnių temperatūros ir palaipsniui supilkite į kiaušinių mišinį, nenustokite plakti.
Nuolat maišydami kaitinkite masę, kol sutirštės. Tada sudėkite kubeliais pjaustytą minkštą sviestą ir maišykite, kol visiškai ištirps.
Leiskite masei atvėsti, ir kad per tą laiką ant viršaus nesusidarytų plutelė, kremo paviršių uždenkite maistine plėvele. Tada desertą sudėkite į dubenį ar stiklainį.