Nėra tikslios taisyklės, nurodančios, kiek kartų per dieną žmogus turi tuštintis. Normalus intervalas gali būti 1 ar 2-3 kartai per dieną. Kai kurie gastroenterologai paprastai mano, kad eiti į tualetą reikėtų po kiekvieno valgio. Tai garantuoja gerą žarnyno veiklą.
Užsikimšusiame žarnyne dauginasi grybelis ir patogeninės bakterijos, kurios nuodija kraują toksinais. Dėl to kenčia visos kūno ląstelės, silpnėja visų organų funkcija.
Patologiniai organizmo procesai gali paveikti odos būklę. Riebalavimasis, pleiskanojimas, opos, spuogai yra netaisyklingo tuštinimosi pasekmės.
Kaip išvalyti žarnyną?
Jūsų galiose yra padėti žarnynui veikti geriau. Norėdami tai padaryti, padidinkite rupių skaidulų kiekį racione, į meniu įtraukite daugiau žalių daržovių, vaisių, sėlenų. Tuo pat metu venkite kepinių ir duonos, pagamintos iš rafinuotų kvietinių miltų, pieno ir krakmolo turinčių maisto produktų.
Šiandien pateikiame nuostabaus gėrimo receptą, kuris kaip šluota išvalys kiekvieną jūsų žarnyno kampelį.
Kokteilis žarnyno valymui
Jums reikės:
- 3 šaukštų linų sėmenų
- 0,5 šaukšto avižinių dribsnių (nesirinkite greitai paruošiamų)
- 10 braškių (galite rinktis saują juodųjų serbentų ar aviečių)
- 1 obuolio arba kriaušės
- 3-4 špinatų lapų
- 150 ml vandens
Paruošimas ir pritaikymas
Vakare avižinius dribsnius užpilkite 100 ml vandens ir palikite šaldytuve. Užmerkite linų sėmenis vandenyje.
Ryte užpiltus grūdus suplakite maišytuvu. Suberkite likusius ingredientus, susmulkinkite viską iki vientisos masės.
Gerkite kokteilį iškart po paruošimo. Likusią mišinio dalį užtepkite ant veido ir palikite 10–15 minučių. Pusryčiauti galite praėjus 30–40 minučių.
Gerkite kokteilį visą savaitę. Rezultatai, kurie pasireikš po savaitės, paveiks ne tik su jūsų oda, bet ir figūrą. Veidas taps gaivus, atjaunėjęs, o juosmuo pastebimai lieknesnis!
Visi žarnyno valymo ingredientai yra veiksmingi atskirai, tačiau kartu jie yra dar efektyvesni. Produktai ne tik mechaniškai valo žarnyną, bet ir suteikia maisto naudingosioms bakterijoms daugintis, ir taip atgaivina mikroflorą.