Daugelis parduotuvėse esančių saldainių yra gana saldūs. Tai ne tik kenkia jūsų sveikatai, bet ir atima iš deserto skonį. Todėl saldumynus, tokius kaip marmeladas ir želė, aš dažniausiai gaminu namuose. Šiandienos saldainiai tinkami net veganams, nes gaminami iš agaro.
Natūralius marmeladinius saldainius galima paruošti tiek sezono metu iš šviežių uogų, tiek žiemą iš šaldytų. Pats receptas yra labai paprastas, saldainiams reikia tik 4 ingredientų.
Jums reikės:
- Braškių 300 g
- Vandens 300 ml
- Cukraus 150 g
- Agaro 6 g
Gaminimas:
Vandenį sumaišykite su agaru.
Kol mišinys brinksta, paruoškite braškes. Nuo nuplautų uogų nuskabykite kotelius ir apibarstykite cukrumi. Braškes sutrinkite elektriniu maišytuvu.
Indą su vandeniu ir agaru pastatykite ant ugnies. Nuolat maišydami užvirkite. Užvirus mišinį virkite dar 2 minutes.
Sumaišykite agarą su braškėmis. Dar kartą užvirkite visus ingredientus ir virkite porą minučių, nuolat maišydami.
Karštą masę supilkite į paruoštas silikonines formeles. Kai mišinys pasiekia kambario temperatūrą, perkelkite viską į šaldytuvą. Po pusvalandžio natūralūs marmeladiniai saldainiai bus paruošti.