Cukinijos patiekalai yra ne tik skanūs, bet ir nepaprastai sveiki. Jos yra lengvas maistas, tinkantis visiems, stebintiems savo figūrą. Siūlome paruošti cukinijas su malta mėsa ir sūriu.
Nieko nereikia kepti atskirai, viskas iškepa tiesiog orkaitėje. Ir rezultatas visada būna vertas nuodėmės. Patiekalas paruošiamas tikrai paprastai, tačiau jis gaunasi labai skanus ir atrodo gana įspūdingai.
CUKINIJOS SU MALTA MĖSA IR SŪRIU
Jums reikės:
- 2 cukinijų
- 250 g maltos vištienos
- 2 pomidorų
- 130 g sūrio
- 1 svogūno
- pipirų ir druskos pagal skonį
Gaminimas:
Supjaustykite cukiniją maždaug 1,5 centimetro storio griežinėliais. Cukinijos odelę galima pašalinti arba palikti. Viskas priklauso nuo to, kaip mėgstate.
Kiekvieno apskritimo centre padarykite skylę peiliu ar specialiu įrankiu. Neišmeskite cukinijos viduriukų, jie dar pravers.
Smulkiai supjaustykite svogūną, suberkite jį į faršą. Cukinijos viduriukus sumalkite maišytuve ir taip pat sudėkite į maltą mėsą.
Įberkite druskos, pipirų ir viską kruopščiai sumaišykite.
Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi.
Išdėliokite cukinijas ir ant viršaus uždėkite po šiek tiek mėsos.
Supjaustykite pomidorus plonais griežinėliais. Išdėliokite ant kiekvienos cukinijos.
Kepkite cukinijas 25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių.
Tada išimkite iš orkaitės ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Pašaukite į orkaitę dar 10 minučių.
Tai viskas. Cukinijos su malta mėsa ir sūriu yra paruoštos, skanaus.
Nebūtina vartoti tiksliai tų ingredientų, kurie nurodyti recepte. Galite juos pakeisti kitais. Pavyzdžiui, maltą vištieną galima pakeisti kiauliena, o pomidorus – baklažanais ar paprikomis. Nedvejodami eksperimentuokite ir turėsite puikų patiekalą.