Atrodytų, kad vasara dar tik prasidėjo, tačiau net nepastebėsite, kaip ji baigsis. Bet tai turi ir savo privalumų. Nuo liepos pabaigos iki rugsėjo vidurio galime mėgautis baklažanų sezonu! Štai kodėl papasakosime, kaip gaminamos skanios salotos su baklažanais.
Keptų baklažanų salotos
Šių nepaprastų baklažanų salotų skonis yra kaip salotų su grybais. Toks patiekalas bus puikus priedas prie šeimos pietų ar vakarienės, taip pat puošmena ant šventinio stalo.
Jums reikės:
- 4 baklažanų
- 5 kiaušinių
- 2 svogūnų
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 4 šaukštų acto
- majonezo pagal skonį
- žalumynų: krapų, petražolių
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- 1-2 skiltelių česnako
Gaminimas:
Pirmiausia baklažanus supjaustykite juostelėmis, pasūdykite ir palikite 10-15 minučių. Tokiu būdu pašalinsite kartumą. Kietai virtus kiaušinius supjaustykite kubeliais.
Supjaustykite svogūnus pusžiedžiais ir porai minučių užpilkite verdančiu vandeniu. Nupilkite vandenį ir nusausinkite svogūnus. Sumaišykite juos su cukrumi ir actu. Įpilkite 70 ml verdančio vandens ir palikite marinuotis 20 minučių.
Praėjus nurodytam laikui, kepkite baklažanus nedideliame kiekyje augalinio aliejaus. Nepamirškite jų nuolat maišyti. Baigę kepti baklažanus, perkelkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Palikite daržoves atvėsti.
Galiausiai viską sumaišykite dubenyje: svogūnus, baklažanus, kiaušinius, smulkintas žoleles. Pagardinkite druska ir pipirais, viską sumaišykite su majonezu. Norėdami gauti papildomą pikantiškumą, į salotas taip pat galite pridėti česnako. Salotos paruoštos, skanaus!
Atkreipkite dėmesį į šį labai paprastą receptą, ir nustebinkite savo artimuosius bei svečius gardžiomis salotomis.