Trečiadienis, 27 lapkričio, 2024

Naujausi

Kokie yra 5 slapti sojos padažo panaudojimo būdai?

Visada stebėjausi namų šeimininkėmis, kurios perka miniatiūrinius sojos padažo buteliukus. Neįsivaizduoju, kiek laiko joms užtenka šio kiekio. Asmeniškai aš visada imu didžiausią sojos padažo kiekį. Juk aš jį naudoju kas antrame patiekale.

Sojos padažas į gastronominį mano šeimos gyvenimą įsiveržė spontaniškai, tačiau jame yra jau ilgai. Yra keletas šio padažo pritaikymo variantų. Dabar aš jums papasakosiu išsamiau apie kiekvieną iš jų!

Padažas salotoms

sojos

Rytuose yra populiarios salotos iš šaltų makaronų su daržovėmis ir žuvimi. Žinoma, sojų padažas puikiai tinka tokiam užkandžiui. Tačiau šiuo padažu galima pagardinti net įprastas daržovių salotas. Išmaišykite šaukštą šio padažo su šaukštu alyvuogių aliejaus, įpilkite citrinos sulčių ir prancūziškų garstyčių. Pikantiškas padažas paruoštas!

Sojų padažas kaip marinatas

Sojų padažas, kaip ir vynas, puikiai minkština baltymų skaidulas. Todėl šiame padaže marinuojama tiek balta, tiek raudona mėsa. Į sojų padažą dedami prieskoniai (bazilikas, povanso žolelės, raudonėlis, česnakai), pipirų ir citrinų sulčių mišinys. Iškepta mėsa tampa švelnesnė ir sultingesnė.

Sojų padažo glazūra

sojos

Kad sojų padažas būtų ypatingo skonio, sumaišykite jį dubenyje su citrinos žievelėmis, imbieru, česnaku, žolelėmis ir medumi. Kepant kas 10 minučių šia mase sutepkite bulves ir mėsos gabalėlius. Žinoma, glazūra gali būti supilta į keptuvę. Tačiau turite įsitikinti, kad padažas nepridega.

Mėsos skonio stipriklis

Labiausiai naudinga sojos padažo savybė yra galimybė pagerinti mėsos skonį. Štai kodėl padažas dažnai dedamas į sultinį, ypač jei pastarasis ruošiamas skubotai. Sojų padažas suteikia sriubai ne tik sodresnį skonį, bet ir ypatingai skanią spalvą. Padažas taip pat dedamas į troškinius, kad būtų pasiekta teisinga konsistencija.

Sojų padažas vietoj druskos

sojos

Pagrindinė gero patiekalo taisyklė yra saldaus ir sūraus skonio balansas. Tai ir yra sojos padažo skonis. Todėl žymūs šefai visame pasaulyje eksperimentuoja su sojos padažu. Jo dedama į bulves, grikius, keptą vištienos krūtinėlę ir net į omletą. Sojų padažas suteikia viskam ypatingą skonį ir malonią karamelės spalvą.

Esu įsitikinusi, kad daugelis iš jūsų, ruošdami azijietiškus patiekalus, naudoja sojos padažą. Dabar žinote, kaip jį panaudoti beveik visuose savo patiekaluose.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip granatai gali padėti numesti svorio: mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes

Granatai ne tik vilioja savo ryškiai raudona spalva ir nepakartojamu skoniu, bet ir garsėja savo nauda sveikatai. Šis vaisius yra tikras maistinių medžiagų lobynas,...

Saulės elektrinės – ne tik privačių namų, bet ir butų gyventojams

Saulės elektrinės jau tapo įprastu vaizdu tiek miestuose, tiek už jų ribų. Vis dėlto apie jas dažniau diskutuojama privačių namų savininkų kontekste, tačiau saulės...
---