Ši braškių uogienė taps jūsų mėgstamiausia. Jai reikia paprasčiausių ingredientų, o geriausia tai, kad šios uogienės nereikia virti. Braškes su cukrumi ir kitais ingredientais tiesiog pašaukite į orkaitę, o tada masę supilkite į sterilizuotus stiklainius.
Ingredientai:
- 1 kg braškių
- 250 gramų cukraus (jei braškės saldžios, dėkite mažiau)
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
- 2 valgomieji šaukštai romo
- truputis vanilės.
Informacija
Cukraus kiekis priklauso ir nuo vaisių saldumo. Taip pat tokią uogienę galite pasidaryti ir iš kitų vaisių, pavyzdžiui, abrikosų, slyvų, aviečių. Atminkite, kad laukinės uogos būna rūgštesnės, todėl į jas reiktų dėti daugiau cukraus. Jei darysite braškių uogienę, gerai pagalvokite, kokio saldumo džemo norėsite. Jei darysite uogienę iš didesnio braškių kiekio, tiesiog padidinkite ir kitų ingredientų santykį.
Kaip pasidaryti uogienę?
Braškes nuplaukite ir leiskite išdžiūti ant popierinio rankšluosčio. Paskleiskite jas ant kepimo skardos ir užpilkite citrinos sultimis. Sumaišykite ir pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 minučių.
Tada, jei norite, įdėkite cukraus. Kepkite toje pačioje temperatūroje dar 15 minučių. Uogienės nemaišykite!
Galiausiai supilkite romą, įpilkite vanilės ir kepkite dar 10 minučių. Mes rekomenduojame neįjungti ventiliatoriaus. Dar karštą uogienę dėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite. Apverskite juos aukštyn kojomis ir leiskite atvėsti tamsioje vietoje. Viskas, labai skani braškių uogienė padaryta!