Vyšnių pyragas bus puikus desertas prie arbatos. Patikėkite, paragavę šio vyšnių skanėsto, negalėsite nustoti jo valgyti! Siūlome išsikepti pyragą patiems ir tuo įsitikinti.
Ingredientai:
- avižiniai dribsniai – 100 g
- vyšnia – 400 g
- miltai – 150 g
- cukrus – 50 g tešlai, du valgomieji šaukštai vyšnioms
- sviestas – 130 g
- druska – žiupsnelis
- vanilinis cukrus – pagal skonį
- kakava – 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimas:
Sumaišykite vyšnias su 2 šaukštais cukraus ir vaniliniu cukrumi. Užvirkite ir nuimkite nuo viryklės.
Miltus sumaišykite su avižiniais dribsniais, kakava, cukrumi ir druska. Į gautą masę įtarkuokite atšaldytą sviestą ir minkykite tešlą rankomis iki trupinių. Ketvirtadalį tešlos sudėkite į kepimo popieriumi padengtą formą ir išlyginkite.
Ant viršaus uždėkite šiek tiek vyšnių su sultimis, apibarstykite trupiniais, tada vėl įdėkite vyšnias ir vėl padenkite trupiniais. Ant viršaus užtarkuokite 30 g sviesto. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių. Skanaus!