Ingredientai:
- braškės – 1 kg
- cukrus – 700 g
- apelsinai – 2 vnt.
- citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas
- želatina
- maltas imbieras.
Gaminimas:
Braškes nuplaukite ir nusausinkite. Nuskinkite kotelius. Apibarstykite braškes cukrumi ir leiskite joms pastovėti 5-6 valandas, kad išbėgtų braškių sultys. Tada užvirkite vandenį su braškėmis ir jas pavirkite 5 minutes. Leiskite vėl joms pastovėti 4 valandas.
Apelsinus gerai nuplaukite, nulupkite. Jei yra, išimkite iš apelsinų kauliukus. Sudėkite apelsinus ir 1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių į uogienę, užvirkite ir vėl pavirkite 5 minutes. Leiskite uogienei pastovėti vėl 4 valandas. Tuomet įdėkite 100 g cukraus, sumaišyto su želatina. Jei norite, galite įdėti 1 arbatinį šaukštelį malto imbiero.
Užvirus uogienei pavirkite ją dar 1 minutę ir supilkite į sterilizuotus stiklainius. Užsukite juos ir laikykite kambario temperatūroje.