Dienos jau šiltėja ir greitai džiaugsimės gausiu vasaros derliumi. Tikime, kad šis agurkų marinatas tikrai pravers kiekvienam, nes taip marinuoti agurkai yra labai skanūs!
Reikės:
- mažų stiklainių
- agurkų
- spanguolių
- lauro lapų
- česnako laiškai
- juodųjų pipirų (žirneliais)
- garstyčių grūdelių.
Marinatui:
- vandens – 2 l
- druskos – 2 valgomieji šaukštai
- acto 9% – 200 g
- cukraus – 1 stiklinės
- pomidorų padažo (naudokite aštrų arba skirtą šašlykams) – 250 g.
Ką daryti:
Į litro stiklainio dugną sudėkite česnako laiškus, juoduosius pipirus, garstyčias, spanguoles ir 1 lauro lapą. Tuomet sudėkite agurkus.
Tada paruoškite marinatą: užvirkite vandenį, sudėkite visus marinato ingredientus. Paruoštus stiklainius užpilkite marinatu. Sandariai uždarykite stiklainius ir leiskite jiems atvėsti. Atvėsus galite laikyti rūsyje.