Šis dieviškas varškės skanėstas tikrai patiks visiems šeimoms nariams. Būtinai pasigaminkite ir mėgaukitės skaniu desertu.
Ingredientai:
- 500 g varškės
- 80 g lydyto sviesto
- 130 g grietinės
- 4 kiaušiniai
- 80 g cukraus (jei mėgstate saldžiau, tada 100–120 g)
- 10-20 g vanilinio cukraus arba žiupsnelis vanilino
- 15 g krakmolo (galima pakeisti miltais ar manų kruopomis)
- 2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių (nebūtina)
- apelsinų ir citrinų žievelės (nebūtina)
- 1/3 arbatinio šaukštelio ciberžolės (nebūtina)
- 30 g aguonų
- 150 g džiovintų vaisių (pavyzdžiui, razinų, džiovintų abrikosų)
- papuošimui: kokoso drožlės arba tarkuotas šokoladas (nebūtina).
Gaminimas:
Maišytuvu sumaišykite ištirpintą sviestą, varškę, grietinę, ciberžolę, citrinos sultis, cukrų ir vanilinį cukrų.
Supilkite krakmolą, vėl sumaišykite maišytuvu. Tuomet po vieną įmuškite visus kiaušinius, kiekvieną kartą išplakdami masę mikseriu.
Į dubenį įdėkite nedidelę masės dalį. Suberkite aguonas, sumaišykite.
Į masę sudėkite džiovintus vaisius, jei norite, įdėkite žievelių ir viską sumaišykite.
Varškės masę su aguonomis supilkite į kepimo indą, padengtu kepimo popieriumi. Jį ištepkite sviestu.
Ant viršaus užpilkite masę su džiovintais vaisiais. Varškės desertą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 160° C, maždaug 40-50 minučių. Kepimo laikas, žinoma, priklauso nuo jūsų orkaitės savybių. Orkaitės apačioje, jei norite ir reikia, galite įdėti indą su vandeniu. Jei staiga viršus pradeda degti, praėjus maždaug 30 minučių po kepimo, tiesiog uždenkite jį folija.
Iškepusį desertą visiškai atvėsinkite. Tada 2-3 valandoms padėkite į šaldytuvą, kad masė geriau išlaikytų formą, ir patiekite! Prieš patiekiant, viršų galite apibarstyti kokoso drožlėmis arba tarkuotu šokoladu, kaip norite.
Tai labai subtilus delikatesas, tikra varškės palaima – būtina jį pasigaminti! Skanaus!
Vaizdo įrašas: