Vyniotinis su cukinijomis yra idealus sprendimas vasaros užkandžiui. Ir kaip lengva jį gaminti! Pusvalandis – ir sveikas skanėstas ant jūsų stalo.
Ruošiant cukinijų vyniotinį, galite naudoti ne tik fermentuotą pieno gėrimą riaženka. Nors tai yra klasikinis šio recepto ingredientas, kai kuriems žmonėms tai nepatinka. Pabandykite riaženką pakeisti varškės sūriu.
Jums reikės:
- Cukinijų 2 vnt.
- Kiaušinių 4 vnt.
- Kietojo sūrio 60 g
- Riaženkos 250 ml
- Česnako 1 skiltelės
- Petražolių pagal skonį
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Pusę cukinijos supjaustykite plonais griežinėliais, o likusią daržovę sutarkuokite stambia tarka.
Į tarkuotą cukiniją įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų ir sutarkuokite kietąjį sūrį stambia tarka. Viską gerai išmaišykite.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskleiskite cukinijos masę. Ant viršaus išdėliokite cukinijos griežinėlius.
Įkaitinkite orkaitę iki 190° C ir kepkite apie 20 minučių. Po to leiskite pagrindui atvėsti ir atsargiai nuimkite jį nuo kepimo popieriaus.
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Užšaldytą riaženką per naktį palikite atitirpti, tada į ją įmaišykite smulkintą česnaką, žoleles, druską ir pipirus.
Tolygiai paskirstykite įdarą. Susukite vyniotinį taip, kad cukinijos griežinėliai būtų viršuje. Padaryta!