Svečių atvykimo išvakarėse orkaitė visada yra užimta pagrindiniu patiekalu. Tokiose situacijose desertas, kurio nereikia kepti, yra tikras išsigelbėjimas. Pastaruoju metu labai dažnai mane gelbsti greitas vaflinis tortas.
Jei toks desertas jums atrodo per paprastas, greičiausiai jūs tiesiog neišbandėte šokoladinio kremo, kurį naudoju šiam receptui. Jis toks skanus, kad net parduotuvėje nusipirktus vaflius galima paversti tikru kulinarijos šedevru!
Jums reikės:
- Vaflių lakštų 5 vnt.
- Kiaušinių 5 vnt.
- Cukraus 350 g
- Vanilinio cukraus 10 g
- Druskos 1 žiupsnelio
- Sviesto 250 g
- Juodojo šokolado 100 g
- Graikinių riešutų 250 g
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su druska, vanile ir cukrumi, cukrų suberkite po truputį. Masė plakant turėtų pašviesėti ir padidėti jos tūris.
Kaitinkite kremą vandens vonelėje apie 20 minučių, kartais pamaišykite.
Į kiaušinių mišinį sudėkite šokoladą ir sviesto kubelius. Ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Graikinius riešutus susmulkinkite ir suberkite į kremą apie 180 g jų.
Pradėkite surinkinėti tortą, dėkite vaflių lakštus vieną ant kito, kiekvieną sutepkite maždaug 4 šaukštais šokoladinio kremo. Viską gerai paspauskite. Viršų taip pat aptepkite kremu ir pabarstykite viršų likusiais riešutais.
Paruoštą desertą padėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms, kai jau tortas turi būti patiekiamas, supjaustykite jį norimos formos gabalėliais.