Jei dažnai valgote įprastus virtus kiaušinius ir mėgstate sojos padažą, labai greitai galite gauti visiškai naują patiekalą! Marinuoti kiaušiniai yra populiarus užkandis Tolimuosiuose Rytuose. Juos galima valgyti su ryžiais, o mėsos tokiam patiekalui nebereikia, nes kiaušiniai būna labai turtingo skonio.
Vienu metu galite marinuoti tiek kiaušinių, kiek norite. Paruošimo principas yra toks: kiaušiniai turi būti kietai išvirti, po to turi būti nuluptas lukštas. Kadangi jie mirkomi sojos padaže, turite naudoti ne mažą dubenį.
Pripildykite pasirinktą indą sojos padažu. Sumaišykite jį su vandeniu santykiu 1:1, kitaip sojos skonis bus per daug stiprus ir koncentruotas. Skystis turėtų apsemti maždaug 3/4 kiaušinio. Indo šonai turi būti pakankamai aukšti, kad marinatas apsemtų beveik visą kiaušinį. Pirmiausia jame išmaišykite cukrų – 4 kiaušiniams reikės 50 gramų.
Tada į marinatą įdėkite supjaustytą 1/2 svogūno, 1-2 aitriąsias paprikas, taip pat šiek tiek susmulkintų salierų. Viską išmaišykite ir lengvai sutrinkite ingredientus, kad marinatas būtų sodresnis.
Paruoštus kiaušinius dėkite į marinatą ir 2 valandas palaikykite uždengę dangčiu.
Po kurio laiko kiaušiniai bus prisotinti marinato skonio ir nebebus įprasti kietai virti kiaušiniai. Skanaus!
Vaizdo įrašas:
Marinuoti kiaušiniai puikiai tinka ir su juoda duona, netgi gali būti pagardinti virtais ryžiais – taip jie valgomi Rytuose.