Mėgstate desertus, bet vengiate miltų? Puiku, mūsų šiandieniniame recepte nėra miltų ar manų kruopų. Tuo pačiu pyragas su jogurtu gaunasi skanus, purus ir yra lengvai paruošiamas!
To priežastis – atskiras kiaušinių baltymų ir trynių plakimas. Purios putos sulaiko net mažiausius oro burbuliukus.
PYRAGAS SU JOGURTU
Jums reikės:
- 4 kiaušinių
- 400 g graikiško jogurto
- 100 g cukraus
- 50 g krakmolo
- vienos citrinos žievelės
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- cukraus pudros dekoravimui
- 20 cm skersmens kepimo indo
Gaminimas:
Atskirkite baltymus nuo trynių. Trynius ir cukrų išplakite kartu.
Į mišinį įpilkite jogurto, krakmolo ir citrinos žievelės. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Kiaušinių baltymus išplakite mikseriu iki standžių putų. Beje, citrinos sultys padės pagreitinti procesą, padidinti tūrį ir stabilizuoti masę. Kai baltymai pradeda putoti, įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių ar įberkite citrinos rūgšties.
Į dubenį su jogurto ir trynių mišiniu po truputį sudėkite baltymų putas. Švelniai išmaišykite tešlą šluotele.
Į formą įtieskite kepimo popierių. Supilkite į tešlą.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Kepkite pyragą 45 minutes.
Jei norite, pyrago viršų pabarstykite cukraus pudra.
Viskas, pyragas su jogurtu yra paruoštas!
Šis pyragas tiesiog tirpsta burnoje, todėl jo nelieka labai greitai. Skanaus!