Nuostabus tortas su braškėmis, baltuoju šokoladu ir nepakartojamo skonio kremu! Jo nereikia kepti ir apskritai jį gana lengva pasigaminti. Pamaloninkite savo šeimą!
Sudėtis
Pagrindui
- 250 g sausainių
- 120 g lydyto sviesto
- žiupsnelis druskos
Kremui
- 300 ml pieno
- 2 šaukštai cukraus
- citrinos žievelė
- 2 kiaušiniai
- 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
- vanilinas
- 150 g baltojo šokolado
- 300 ml grietinėlės
Glajui
- 70 ml grietinėlės
- 150 g baltojo šokolado
- 500 g braškių
Kaip pagaminti:
Pirmiausia paruoškite pagrindą. Sutrintus sausainius sumaišykite su lydytu sviestu ir druska.
Sudėkite į formą ir leiskite sustingti.
Kremui užvirinkite pieną su 1 šaukštu cukraus ir citrinos žievele.
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su 1 šaukštu cukraus ir krakmolu. Į šį mišinį įmaišykite pieno mišinį, tada viską vėl uždėkite ant ugnies ir išvirkite tirštą pudingą.
Galiausiai suberkite sulaužytą šokoladą ir maišydamas ištirpinkite.
Uždenkite maistine plėvele ir atvėsinkite.
Grietinėlę išplakite ir sumaišykite su atvėsusia mase.
Aplink formos kraštus pridėkite per pusę perpjautų braškių.
Sudėkite kremą.
Galiausiai užpilkite glajų.
Papuoškite braškėmis.