Blynai yra mėgstamas kelių kartų patiekalas. Juos taip pat ruošė mano močiutė, purūs blynai buvo mūsų vaikystės skanėstas. Tačiau mano blynai niekada nebūna purūs. Purių blynų paslaptį iš kaimynės sužinojau visai neseniai, ir mielai pasidalysiu ja su jumis.
Purių blynų paslaptis
Blynų grožis yra tas, kad jie yra purūs, minkšti ir skanūs. Internete yra daug šio patiekalo receptų. Bet jei nežinote gaminimo subtilybių, blynai gausis plokšti. Žinoma, jei į tešlą įdėsite mielių, blynai pakils.
Tešla
Tešla yra bet kokio, net paprasčiausio, kepinio pagrindas. Norėdama paruošti blynus, šeimininkė turi išmaišyti gana tirštą tešlą. Ji turi būti grietinės konsistencijos. Jei tešla bus per skysta, ji išsiskleis ant keptuvės ir jūs gausite plokščius blynus. Bet jei pridėsite per daug miltų, taip pat negausite norimo purumo blynų. Sunku rasti vidurį, tačiau šis įgūdis ateina su patirtimi.
Miltai
Jei tingite sijoti miltus ar manote, kad tai nenaudinga, teks nusivilti. Be šio proceso negausite purių blynų. Sijodami miltus, mes juos prisotiname deguonimi. Dėl to tešla bus puri ir švelni. Blynams geriau naudoti kvietinius miltus, nes blynai su grikių ar avižų miltais neturės norimo purumo.
Cukrus
O dabar patarimas smaližiams. Į tešlą nedėkite per daug cukraus. Nes dėl to blynai tikrai sukris. O norint kompensuoti prarastą saldumą, patiekite blynus užpylę medumi ar sirupu.
Kefyras
Į tešlą įpilti kefyro iš šaldytuvo yra lemtinga klaida. Taip niekada nepasieksite norimo blynų purumo, nes kefyras nepradės norimos reakcijos su soda. Todėl šis pieno produktas turi būti kambario temperatūros. Prieš ruošdami tešlą, išimkite jį iš šaldytuvo.
Papildomi priedai tešloje
Kokių įvairių priedų galite pridėti į patiekalą! Saldiems blynams tiks cukatos, tarkuotas bananas, obuolys, uogos, sūriems – žalumynai ar faršas. Įdaras suteikia nepakartojamą skonį ir sodrų aromatą. Bet čia yra niuansas: įdarą supjaustykite labai plonai ir nedėkite jo per daug, kitaip blynai nepakils.
Laikas
Kai paruošite tešlą, neskubėkite iškart kaitinti keptuvės ir kepti blynų. Tešlai reikia laiko pastovėti. Pakaks vos 15–20 minučių. Nepamirškite iš tešlos dubenėlio išimti šaukšto ar kitų virtuvės reikmenų. Praėjus šiam laikui, tešlos daugiau nemaišykite. Atrodo, kad tai yra smulkmena, tačiau tai turi įtakos purumui.
Keptuvė
Kepant blynus, geriau rinkitės keptuvę storais šonais ir dugnu. Tokie indai tolygiai įkaista. Pirmiausia įkaitinkite keptuvę ir tik tada pereikite prie paskutinio blynų ruošimo etapo – kepimo.
Jei jau seniai norėjote pabandyti gaminti purius blynus, vadovaukitės šiais patarimais. Amerikietiški blynai yra puikus pusryčių pasirinkimas kiekvieną dieną. Be to, galite eksperimentuoti su įdaru.