Gartraukis – kone būtinas kiekvienos šiuolaikinės virtuvės įrenginys. Be jo sunku įsivaizduoti komfortišką buitį: jis valo orą nuo dulkių, riebalų, degimo produktų, garų ir kt.
Tačiau kaip tik todėl pats gartraukis ilgainiui taip pat apteršiamas, ypač – išimamos jo grotelės.
Tačiau mes išsaugojome 3 efektyvius ir centus kainuojančius būdus. Dėvėkite pirštines ir eikite prie darbo!
Pirmas būdas
Svarbu šį darbą atlikti reguliariai, kadangi per ilgai delsę, vėliau turėsite kaip reikiant paplušėti. Taip pat reikia žinoti prietaiso konstrukciją, ar jis išsiardo, ar galima ir kaip išimti groteles.
Išėmę groteles, jas galite išplauti ir indaplovėje, tačiau jeigu jos neturite, tuomet išmėginkite šiuos patarimus.
Indų ploviklis. Pripilkite į kriauklę vandens prieš tai ją užkimšę. Tuomet įpilkite šiek tiek indų ploviklio ir užmerkite ten groteles. Palikite 10 minučių.
Praėjus nurodytam laikui, gerai nušveiskite šepetėliu. Nuskalaukite, išdžiovinkite ir toliau naudokite pagal paskirtį. Taip pat tinka ir kitos pirktinės priemonės, skirtos specialiai grotelėms valyti.
Antrasis būdas
Drėgną šluostę sudrėkinkite acto rūgštimi. Nuvalykite visas užterštas vietas. Jei grotelės yra purvinos, palaikykite iki 12 minučių. O jei ne – iki 7 minučių.
Dėl šviežių užteršimų, geriau geriau atskiesti rūgštį vandeniu santykiu nuo 1 iki 2. Tačiau seniems riebalams, grynas koncentratas yra geresnis.
Gerai išplaukite actą. Surinkite filtrą, nuvalykite kempine.
Trečias būdas
Soda. Paimkite didelį puodą, pripilkite jį vandens bei supilkite vieną stiklinę sodos. įdėkite į vandenį su soda groteles ir pavirinkite 10–15 minučių. Darbą atlikite atsargiai ir kruopščiai, kad nenusiplikytumėte.