Savo dietiškumu klasikiniai zefyrai yra tikri rekordininkai. Jų galima rasti kiekvienoje receptų knygoje. 100 g zefyrų yra tik 300 kilokalorijų. Iš pradžių atrodo, kad daug, bet jei skaičiuosite, gausite 4 standartinio dydžio zefyrus. Dabar įsivaizduokite, kokie nekaloringi zefyrai būtų be cukraus.
Taip, jūs teisingai perskaitėte! Jums nereikia cukraus ar kiaušinių, reikia tik dviejų ingredientų: vaisių tyrės ir želatinos. Mūsų recepte naudojama obuolių tyrė, perkama vaikiško maisto skyriuje. Galite naudoti uogas, bet geriausia rinktis tas, kuriose yra daugiau pektino.
Jums reikės:
- Obuolių tyrės 400 g
- Želatinos 16 g
Gaminimas:
Obuolių tyrę perkelkite į karščiui atsparų indą ir į ją įpilkite želatinos. Palikite 4 minutėms, kad išbrinktų.
Uždėkite indą su tyre ant vandens garų vonelės ir šildykite tyrę nuolat maišydami, kol želatina visiškai ištirps.
Leiskite masei atvėsti 15 minučių. Tada plakite ją maišytuvu, kol susidarys lengvos putos (tai užtruks apie 10 minučių).
Dabar mišinį supilkite į kepimo indą ir valandai padėkite į šaldytuvą. Praėjus šiam laikui, lieka tik supjaustyti zefyrus norimo dydžio gabalėliais.