Trečiadienis, 27 lapkričio, 2024

Naujausi

Bananų ir aviečių uogienė. Tokia skani, kad valgysite ją vieną

Klasikinė aviečių uogienė yra tobula šaltuoju metų laiku – saldi, aromatinga ir tinka viskam. Galite paruošti karštą gėrimą ir pyragą, valgyti su blynais ir tiesiog tepti ant duonos. Visada skanu!

Šiandien pasidalinsime receptu, kaip pagardinti mėgstamą uogienę neįprastu skoniu. Jums tiesiog reikia įdėti bananų į uogienę. Uogienės skonis bus tiesiog nuostabus – jis primins vaisinę gumą. Iš pradžių atrodo, kad tai avietės, o paskui – pasirodo bananų poskonis. Puikus derinys!

uogienė

AVIEČIŲ UOGIENĖ

Avietė yra kaprizinga uoga. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad uogienę gaminti yra lengviau nei bet ką kitą, tačiau tai netiesa.

Geriausi aviečių uogienės priedai tarp žolelių yra mėta, citrinžolė arba bazilikas. Kad uogų aromatas būtų intensyvesnis, galite pridėti obuolių, kriaušių, mėlynių, bruknių, bananų. Avietės nedraugauja su braškėmis ir serbentais. Šios uogos užgoš net stiprų aviečių skonį.

Bananų ir aviečių uogienė turi ilgą galiojimo laiką. Ją galima gaminti iš šaldytų uogų. Bananuose yra kalio, magnio, vitamino C, geležies, jaunystės vitamino E ir žinoma, serotonino – laimės hormono. Gaminti šį skanėstą yra būtina!

Jums reikės:

  • 1 kg šviežių aviečių
  • 250 g bananų
  • 800 g cukraus
  • 1 šaukštelio citrinos rūgšties arba vienos citrinos sulčių

Jei norite paruošti šaldytų aviečių uogienę, prieš ruošdami atitirpinkite uogas kambario temperatūroje ir išpilkite skysčio perteklių. Jei avietės prarado aromatą, kepimo pabaigoje įpilkite vanilino ir 30 ml konjako.

uogienė

Gaminimas:

Avietes sudėkite į puodą. Norėdami sutrinti uogas, naudokite bulvių trintuvą arba elektrinį blenderį.

Smulkiai supjaustykite bananus ir suberkite į uogas.

Į uogų tyrę supilkite cukrų ir citrinos rūgštį. Gerai išmaišykite ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite, kad puodo turinys nepridegtų.

uogienė

Uogienę užvirkite ir sumažinkite ugnį. Užvirus virkite dar 10–20 minučių, maišydami ir nugriebdami susidariusias putas. Jei norite tirštesnės uogienės, virkite 30–40 minučių arba į uogienę įpilkite pektino (12–15 g, 1 kg vaisių tyrės).

Nenuimdami nuo ugnies, uogienę supilkite į sausus, sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Pagamintos uogienės stiklainius apverskite aukštyn kojomis, uždenkite šilta antklode, kol skanėstas visiškai atvės. Laikykite vėsioje vietoje.

Tikimės, kad jums ir jūsų artimiesiems patiks šis aviečių uogienės receptas.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip granatai gali padėti numesti svorio: mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes

Granatai ne tik vilioja savo ryškiai raudona spalva ir nepakartojamu skoniu, bet ir garsėja savo nauda sveikatai. Šis vaisius yra tikras maistinių medžiagų lobynas,...

Saulės elektrinės – ne tik privačių namų, bet ir butų gyventojams

Saulės elektrinės jau tapo įprastu vaizdu tiek miestuose, tiek už jų ribų. Vis dėlto apie jas dažniau diskutuojama privačių namų savininkų kontekste, tačiau saulės...
---