Puikus greitų ir labai skanių pietų receptas. Vištienos krūtinėlė gali būti ruošiama labai įvairiai, tad rekomenduojame išbandyti šį įdomų būdą!
Ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė – 450 g;
- Druska – pagal skonį;
- Juodieji pipirai – pagal skonį;
- Saldžiosios paprikos pipirai – 1/3 valgomojo šaukšto;
- Svogūnai – 1-2 vnt.;
- Pomidorai – 2-3 vnt.;
- Krapai – saujelė.
Padažui:
- Kiaušiniai – 3 vnt.;
- Sūris – 100 g;
- Druska – 1/3 arbatinio šaukštelio;
- Grietinė – 3 valgomieji šaukštai.
Gaminimas:
Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite iki auksinės spalvos ant trupučio aliejaus.
Į dubenį sudėkite vištienos gabalėlius, keptą svogūną, druską ir visus prieskonius.
Taip pat sudėkite smulkiai supjaustytus krapus. Gerai viską išmaišykite.
Paruoškite kepimo indą, sutepkite jį aliejumi ir sudėkite mėsą.
Tada darykite padažą. Dubenyje sumaišykite visus ingredientus, pirmiausia įmuškite kiaušinius.
Sutarkuokite sūrį, įberkite druskos ir įdėkite grietinės. Viską gerai išmaišykite.
Užtepkite padažą ant mėsos. Tuomet supjaustykite pomidorus griežinėliais ir uždėkite ant viršaus. Kepkite šį skanų patiekalą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Skanaus!