Mano sesuo nuolat girdavo garsųjį IKEA migdolų pyragą. Galiausiai nusprendžiau išbandyti šį populiarų skanėstą. Ji sako tiesą, pyragas yra labai skanus. Bet kam pirkti, jei galite pagaminti jį patys? Mano naminis švediškas migdolų pyragas pasirodė kur kas skanesnis. Augalinį aliejų pakeičiau sviestu ir įdėjau daugiau riešutų.
Subtilus pyragas gaminamas iš migdolų miltų ir baltymų. Jei nėra paruoštų miltų, tada galite tiesiog sumalti migdolų branduolius. Pyragui suteikiamas ryškus riešutų aromatas. O skonį papildys burnoje tirpstantis kremas. Originale pastebėjau keistą poskonį, kuris šiek tiek gadina įspūdį. Bet mano versijoje jo nėra. Galbūt tai yra pasirinktų ingredientų kokybės klausimas.
Jums reikės:
- Kiaušinio baltymų 150 g
- Cukraus 180 g
- Migdolų miltų 150 g
- Kiaušinio trynių 100 g
- Grietinėlės 100 ml
- Sviesto 175 g
- Migdolų drožlių 50 g
Gaminimas:
Baltymus išplakite iki standžių putų. Plakant įberkite 120 g cukraus. Kai mišinys bus tvirtas, įpilkite migdolų miltų ir atsargiai sumaišykite su baltymais. Mišinį sudėkite į konditerinį maišelį.
Ant kepimo popieriaus suformuokite du 21 cm apskritimus, perkelkite juos į kepimo skardą.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių ir kepkite pyragus 25 minutes. Briaunos turi būti lengvai parudavusios.
Puode sumaišykite kiaušinių trynius, riebią grietinėlę (33%) ir 60 g cukraus. Pastatykite indą ant vidutinės ugnies ir, nuolat maišydami, viską virkite, kol gausite saldintą sutirštintą pieną.
Masę uždenkite maistine plėvele ir visiškai atvėsinkite. Tada išplakite kremą maišytuvu, įdėkite minkšto sviesto ir plakite, kol masė taps vientisa.
Pusę kremo užtepkite ant biskvito, uždenkite antru biskvitu ir likusiu kremu aptepkite pyrago viršų ir šonus.
Apkepkite migdolų drožles sausoje keptuvėje ir pabarstykite pyragą. Drožles šiek tiek įspauskite į kremą, kad jos nenubyrėtų. Pyragą palaikykite šaldytuve 4–8 valandas.