Vienas iš naudingiausių įpročių, kurį šiais metais pavyko įvesti į šeimos kasdienybę (neslėpsiu, didžiuojuosi tuo) – valgyti virtus kiaušinius pusryčiams. Aš juos gaminu vakare, kad sutaupyčiau laiko. Tačiau kaip išvirti kiaušinius, kad būtų išsaugotos maksimalios naudingos jų savybės, sužinojau visai neseniai.
Niekam ne paslaptis, kad terminio apdorojimo metu produktas praranda maistinę, vitamininę ir kartais net skonio vertę. Kiaušiniai nėra išimtis. Norėdama teisingai išvirti kiaušinius, turėjau atsisakyti įprasto virimo!
Kaip išvirti kiaušinius pusryčiams?
Norėdami gauti sveikus ir maistingus kiaušinių pusryčiams, į puodą supilkite šaltą vandenį. Įdėkite į jį keletą kiaušinių. Pastatykite puodą ant didelės ugnies, užvirkite vandenį. Tuomet pasiruoškite svarbiausiai daliai!
Kai tik vanduo užvirs, išjunkite ugnį ir uždenkite puodą dangčiu. Pastarasis palaikys šilumą viduje, o tai leis kiaušiniams virti toliau. Po 3 minučių kiaušiniai bus minkšti, po 6 minučių vidutiniški, kietai virtus kiaušinius turėsite po 14 minučių.
Puikūs pusryčiai
Kad lukštas gerai atsiskirtų nuo kiaušinio, verdant rekomenduojama į vandenį įpilti 0,5 šaukštelio druskos. Išimkite paruoštus kiaušinius iš karšto vandens ir užpilkite šaltu vandeniu. Kai jie atvės, galite nulupti.
Taigi, jei virsite kiaušinius ne verdančiame vandenyje, o palaipsniui mažindami temperatūrą, jie išlaikys visas maistines savybes ir vitaminus. Be to, jų skonis skiriasi nuo klasikiniu būdu virtų kiaušinių. Skonis tampa intensyvesnis.
Norint virti kiaušinius tokiu būdu, jums nereikia daugiau laiko. Bet tikrai turėtumėte būti atidesni. Svarbiausia yra turėti laiko pastebėti virimo momentą ir laiku išjungti ugnį. Ar pusryčiams mėgstate virtus kiaušinius, ar jums labiau patinka kitaip paruošti kiaušiniai?