Pavasarį labai svarbu patręšti braškes, kad jose būtų visi reikalingi mikroelementai. Šiai užduočiai labai tinka paprastos mielės! Jose gausu B grupės vitaminų, baltymų, angliavandenių, mineralų. Mielės, ištirpusios vandenyje, sudaro specialius junginius, kurie pagreitina šaknų sistemos formavimąsi ir augimą, o tai ypač persodintiems augalams. Mielės bus labai naudingos braškių krūmams, nes prieš žydėjimą augalas gaus visą maistinių medžiagų spektrą.
Trąšos gali būti pagamintos tiek iš šviežių, tiek iš sausų mielių. Trąšos iš šviežių mielių: 500 g šviežių mielių susmulkinkite, kad geriau ištirptų, ir ištirpinkite jas 2,5 litro vandens (jis turėtų būti maždaug 23 laipsnių). Palikite tamsioje vietoje, kad trąšos fermentuotųsi dvi dienas. Tada gautą koncentratą atskieskite 20 litrų vandens. Vienam krūmui panaudokite apie 300–500 ml tokių trąšų.
Sausų mielių trąšos: 2 pakelius mielių sumaišykite su 2 valgomaisiais šaukštais cukraus, ištirpinkite 2 stiklinėse šilto vandens, leiskite mielių ir cukraus mišiniui pastovėti šiltoje vietoje be saulės šviesos 4 valandas. Gautą koncentratą atskieskite kambario temperatūros vandens kibiru. 1 krūmui laistyti gali naudoti 250 ml trąšų ir 2 litrus švaraus vandens.
Taip tręšti braškių krūmus galite tik 3 kartus per sezoną. Pirmą kartą – pavasario viduryje (balandžio pabaigoje – gegužės pradžioje), antrą kartą – pavasario pabaigoje, trečią – vasaros pabaigoje, nuėmus derlių. Taip paruošite augalą rudeniui.