Labai dažnai kotletai būna sausi. Kulinarijos ekspertai į kotletus deda daug svogūnų, naudoja šlapią duoną ar kitokius dalykus. Kotletų sausumo problemą išspręsti labai lengva. Į šiek tiek pakepusių kotletų vidurį įdėkite leduką, kuris suteiks kotletams daugiau sultingumo.
Šį metodą gali naudoti kiekvienas, tačiau iš pradžių jis buvo naudojamas tik kepant mėsą ant grotelių, nes malta mėsa iškart išdžiūsta ant atviros ugnies. Ledo gabalėlis leidžia kotletui išlikti drėgnam ir skanesniam! Šiame metode yra viena gudrybė: leduką reikia dėti ne tik ant viršaus. Įspauskite jį į centrą taip, kad visam kotleto viduriui užtektų šalčio ir vandens.
Ledukas ištirpsta pakankamai greitai, o į faršą patenka vandens. Kai apversite kotletą, malta mėsa jau bus prisotinta viduje. Sultingumas išliks!
Tirpdamas ledukas neleis mėsai išdžiūti. Kotleto vandeningumo nereikia bijoti, nuo vieno leduko jis tikrai netaps vandeningas. Kepimui keptuvėje galite naudoti šiek tiek pakeistą metodą. Galite vietoj leduko naudoti gabalėlį sviesto. Jis ištirpsta ir įsiskverbia į faršą. Kotletai bus labai sultingi!
Vaizdo įrašas: