Prie arbatos ar kavos visuomet norisi kokio nors deserto. Šie trapios tešlos sausainiai su uogiene tikrai patiks kiekvienam!
Ingredientai:
- Miltai – 400–450 g
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Sviestas – 120 g
- Cukrus – 150 g
- Vanilinis cukrus – 5 g
- Kepimo milteliai – 5 g
- Uogienė įdarui (rinkitės kokią norite).
Gaminimas:
- Išplakite kiaušinius, tada suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir vėl viską išplakite. Tuomet suberkite kepimo miltelius ir išmaišykite. Kambario temperatūros sviestą įmaišykite šluotele ir maišykite tešlą iki vientisos masės.
- Dalimis suberkite miltus ir minkykite minkštą tešlą, kuri neliptų prie rankų. Įdėkite tešlą į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių. Iškočiokite tešlą į ploną, maždaug 0,5 cm storio sluoksnį.
- Tuomet išpjaukite 6 cm skersmens apskritimus. Uogienę šaukšteliu paskleiskite ant sausainių ruošinių ir tada sulenkite sausainių kraštus iš abiejų pusių į centrą, šiek tiek paspauskite juos viršuje.
- Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepkite sausainius iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Iškepusius sausainius atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.