Jei turite maltos mėsos, išbandykite šiuos kotletus su varške. Jie puikiai tinka pietums ar vakarienei, yra labai skanūs ir sultingi. Paragaukite!
Sudėtis
- 500 g maltos mėsos
- 2 kiaušiniai
- 200 g varškės
- 50 g džiūvėsėlių
- 50 ml vandens
- 2 svogūnai
- 2 skiltelės česnako
- druska pagal skonį
- malti juodieji pipirai pagal skonį
Padažui
- 150 g grietinėlės
- 250 ml karšto vandens
- 30 g miltų
- 30 g sviesto
- druska, malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimas
Varškę sudėkite į dubenį ir išmaišykite maišytuvu. Pridėkite maltą mėsą, įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.
Maišytuve susmulkinkite svogūną su česnaku ir sudėkite į mėsą. Džiūvėsėlius suberkite į atskirą dubenį ir sumaišykite su vandeniu. Kepimo skardą patepkite aliejumi, šaukštu suformuokite kotletus iš paruoštos masės ir dėkite ant skardos. Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.
Kol kotletai kepa, pasiruoškite padažą. Puode ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miltais. Apie 2 minutes pavirkite ant silpnos ugnies, užpilkite karštu vandeniu. Pridėkite grietinėlės, druskos, pipirų, išmaišykite šluotele ir virkite 4 minutes.
Kotletus patiekite su mėgstamu garnyru ir aplietus padažu.