Pasigaminti kietąjį sūrį namuose yra gana paprasta. Jums nereikia tam tikro fermento. Sūriui gaminti naudojama varškė jau ir taip yra fermentuotas produktas. Tad pamėginkite pasigaminti sūrį pagal šį receptą.
Sudėtis
- 1 kg varškės
- 2 stiklinės pieno
- 1 šaukštelis druskos
- 0,5 šaukštelio sodos
- 1 kiaušinis
Paruošimas
Užpilkite varškę karštu pienu ir uždėkite ant silpnos ugnies, virkite 10 minučių. Po to masę supilkite į marle uždengtą kiaurasamtį ir gerai išspauskite išrūgas.
Sudėkite masę į dubenį, įmuškite kiaušinį ir sudėkite sodą, druską bei išmaišykite. Grąžinkite masę ant ugnies ir virkite dar 10–15 minučių, kol gausis klampi konsistencija.
Sudėkite sūrį į formą, ant viršaus uždėkite ką nors sunkaus. Po 8 valandų produktas bus paruoštas vartoti.
Aštraus sūrio mėgėjai gaminimo metu į sūrio masę gali įdėti keletą skiltelių česnako, mėgstamų prieskonių, žolelių ar džiovintos paprikos gabalėlių. Visa tai tik pagerins sūrio skonį! Puikiai tinka bazilikas, raudonėlis, kmynai, krapai ir čiobreliai.