Šiandien pasidalinsime laiko patikrintu, skaniu ir pikantišku užkandžiu. Ši kvapni virta šoninė su paprika ir česnaku taps kiekvienos šventės akcentu.
Tokia skani mėsa net ir paprastą sumuštinį gali paversti tikru delikatesu ir puikiai papildo bet kokią sriubą. Receptui geriausia naudoti rupią, geriausia jūros druską.
Jums reikės:
- Šoninės 1 kg
- Juodųjų pipirų (žirneliais) 15 vnt.
- Lauro lapų 3 vnt.
- Česnako 1 galvos
- Druskos 1,5 šaukšto
- Paprikos miltelių 2 šaukštelių
- Pipirų mišinio 0,5 šaukštelio
Gaminimas:
Šoninę supjaustykite maždaug 300 g gabalėliais. Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Šoninę įtrinkite druskos, paprikos ir pipirų mišiniu.
Kiekvieną šoninės gabalėlį įdėkite į atskirą plastikinį maišelį arba kepimo rankovę. Į kiekvieną maišelį suberkite 5 pipirų žirnelius, 1 lauro lapą ir 6 smulkiai supjaustytas česnako skilteles
Iš kiekvieno maišelio pašalinkite oro perteklių, sandariai suvyniokite ir užriškite.
Šoninę sudėkite į didelį puodą. Užpilkite šaltu vandeniu ir virkite pastatę ant stiprios ugnies. Kai vanduo užvirs, prispauskite šoninę mažu dangteliu ar lėkštute. Virkite dar pusantros valandos ant silpnos ugnies.
Paruoštą šoninę atvėsinkite kambario temperatūroje ir palikite šaltai mažiausiai 4 valandoms. Išimkite patiekalą iš maišelių, išimkite lauro lapus, česnaką ir pipirus.