Žinoma, namie gaminamas maistas visada yra daug skanesnis. Be to, esate įsitikinę ingredientų kokybe ir gaminimo švara. Duona, bandelės, koldūnai- tai tik keli patiekalai, kuriuos visada gaminu pati!
Koldūnų su vištienos faršu visada gaminu daugiau ir užšaldau. Savaitgalį labai patogu tam skirti šiek tiek laiko, o po sunkios dienos darbe išsivirti naminių koldūnų. Šis receptas yra mano mėgstamiausias.
Jums reikės:
- Kvietinių miltų 3 stiklinių
- Kiaušinio 1 vnt.
- Saulėgrąžų aliejaus 2 šaukštų
- Vištienos faršo 360 g
- Svogūno 1 vnt.
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Lydyto sūrio 90 g
Gaminimas:
Norėdami pagaminti tešlą, sumaišykite miltus, kiaušinį, druską ir augalinį aliejų. Įpilkite 1 puodelį verdančio vandens ir gerai išminkykite.
Susmulkinkite svogūną ir suberkite į maltą vištieną kartu su druska ir pipirais. Suberkite tarkuotą lydytą sūrį ir 50 ml vandens, visus ingredientus gerai išmaišykite.
Dalį tešlos iškočiokite į ploną sluoksnį ir ištieskite ant koldūnų formos. Užpildykite kiekvieną langelį įdaru ir uždenkite kitu tešlos sluoksniu.
Koldūnus kočėlu šiek tiek prispauskite, kad kraštai suliptų, pašalinkite perteklinę tešlą ir išimkite koldūnus. Kai koldūnai paruošti, virkite juos iškarto arba užšaldykite vėlesniam laikui.