Sultingi šašlykai gaunasi dėl šviežios mėsos ir pakankamos kaitros kepsninėje. Apie tai žino kiekvienas žygių į gamtą ir grilinimo mėgėjas. Gerai parinkto marinato pagalba galite tik pabrėžti nuostabų mėsos skonį, ir šašlykai taps dar švelnesni ir skanesni. Talentingų kulinarų dėka yra daug gerų receptų. Bet mano pasiūlytas kiaulienos šašlykų marinatas gali jus nustebinti.
Ar jūs kada nors marinavote mėsą duonoje? Jei ne, būtinai pabandykite! Toks įdomus šašlykų paruošimo būdas jus maloniai nustebins. Duonos marinatas yra puikus sprendimas tikriems sultingos ir aštrios mėsos mėgėjams.
Jums reikės:
- Kiaulienos 1 kg
- Sojų padažo 0,25 stiklinės
- Vorčesterio padažo 0,25 stiklinės
- Ryžių acto 0,25 stiklinės
- Duonos 300 g
- Svogūnų 3 vnt.
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Pomidorų pastos 70 g
- Česnako 3 skilelių
- Kalendros 1 šaukštelio
- Cukraus 1 šaukštelio
- Druskos pagal skonį
Gaminimas:
Nulupkite ir perpjaukite svogūnus per pusę, kiekvieną pusę supjaustykite į 6 skilteles. Mėsą nuplaukite ir supjaustykite dideliais gabalėliais.
Giliame dubenyje sumaišykite sojos padažą, vorčesterio padažą, ryžių actą ir juoduosius pipirus.
Susmulkinkite duonos minkštimą ir sumaišykite su padažų mišiniu. Įdėkite mėsą į marinatą, užpilkite trupučiu vandens ir viską gerai išmaišykite. Palikite mėsą marinate per naktį.
Paruoškite padažą: kalendros sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje, sumalkite. Išspauskite nuluptą česnaką. Sumaišykite jį su kalendra, cukrumi, druska, pipirais ir pomidorų pasta. Praskieskite padažą vandeniu iki skystos grietinės konsistencijos.
Kepkite marinuotą mėsą ant iešmų, užpildami likusį marinatą. Kai šašlykai iškeps, patiekite juos su duona ir kvapniu, naminiu padažu. Šį padažą šaldytuve galima laikyti iki savaitės, todėl rekomenduojame gaminti daugiau iš karto.