Vafliai nuo vaikystės – populiariausias skanėstas mano namuose. Kartais net nespėju jų užpilti kondensuotu pienu. Artimieji skanėstą valgo dar karštą, nelaukdami nei kvietimo, nei kol atvės arbata. Tačiau cukraus ritinėliai iš pradžių sukėlė sumišimą.
Faktas yra tas, kad cukraus ritinėliai su apelsinu paruošiami šiek tiek kitaip. Išvaizda jie yra trapesni nei vafliai. Bet jau po pirmojo kąsnio jie nepalieka abejingų. Dabar kiekvieną šeštadienį kepu šį desertą. Nenuostabu, kad būtent šią dieną sulaukiu svečių.
Jums reikės:
- Cukraus 250 g
- Kvietinių miltų 65 g
- Apelsino 1vnt
- Sviesto 125 g
Gaminimas:
Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Miltus sumaišykite su cukrumi. Įpilkite 125 g apelsinų sulčių ir suberkite pusės apelsino žievelę. Supilkite ištirpintą sviestą.
Maišykite ingredientus iki vientisos masės. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį. Didelę kepimo skardą ryte išklokite kepimo popieriumi.
Mentele tešlą išsklaidykite ant kepimo popieriaus mažais, plonais stačiakampiais.
Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje ne ilgiau kaip 15 minučių. Kepiniai turėtų įgauti auksinį atspalvį. Tada mentele atsargiai atskirkite juos nuo popieriaus.
Kepkite dar 20 sekundžių. Svarbu, kad kepiniai išliktų elastingi. Kai tik ištrauksite iš orkaitės, sukite ritinėlius ant pasirinkto pagrindo. Galite vynioti net kelis vienu metu.