Makaronai yra universalus garnyras prie bet kokio mėsos ar žuvies patiekalo. Atskiras pliusas yra jų prieinamumas ir paruošimo greitis. Tačiau jie turi vieną rimtą trūkumą: jei jie šiek tiek atvės, skonis nebebus toks geras. Jei po pietų ar vakarienės liko šiek tiek makaronų, neišmeskite jų. Geriau paruoškite makaronų traškučius.
Teisingai, net vakar virti makaronai bus tinkami. Tačiau traškučiai yra tokie skanūs, kad jiems virsite makaronus specialiai! Ir nors jie mažai ką turi bendro su bulvių traškučiais, patiekalo kitaip pavadinti negalima. Traškūs, pikantiški, sotūs, puikiai tinka žiūrint filmą.
Jums reikės:
- Makaronų 100 g
- Kvietinių miltų 1,5 šaukšto
- Krakmolo 1,5 šaukšto
- Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
- Druskos pagal skonį
- Paprikos miltelių pagal skonį
- Kario pagal skonį
- Česnako miltelių pagal skonį
Gaminimas:
Išvirkite makaronus arba naudokite išvirtus anksčiau.
Miltus sumaišykite su krakmolu ir mišinyje apvoliokite makaronus, kad jie būtų tolygiai padengti.
Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje ar puode ir suberkite makaronus. Kepkite, kol apkeps, tada suberkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Perkelkite makaronus į gilų dubenį ir įmaišykite prieskonius. Makaronų traškučiai paruošti!