Ką jums primena šie pyragėliai? Ar tik ne siūlų kamuoliukus? Taip, šie originalūs sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena yra panašūs į žaismingus siūlų kamuoliukus. Jie ne tik gražiai atrodo, bet ir yra labai gardūs. Paragaukite!
Sudėtis
- 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
- 1 svogūnas
- 100 g sūrio
- 2-3 šaukštai aliejaus
- druska pagal skonį
- 300 g vištienos faršo
- 3 kiaušiniai
- 0,5 šaukštelio muskato
- žalumynai
- malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimas
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepkite karštame aliejuje, kol pagels.
Keptą svogūną suberkite į faršą, pridėkite 1 kiaušinio baltymą, muskatą, druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite rankomis.
2 kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Sutarkuokite sūrį stambia tarka ir supjaustykite žalumynus. Sumaišykite ingredientus.
Maltą mėsą padalykite į 4 (ar daugiau) gabaliukus. Iš jų suformuokite paplotėlį ir jo centre įdėkite įdaro. Surinkite kraštus į vidų ir padarykite rutulį.
Atšildytą tešlą iškočiokite viena kryptimi, tada išilgai supjaustykite plonomis juostelėmis.
Apvyniokite mėsos kukulius tešlos juostomis taip, kad jie būtų panašūs į kamuoliukus. Sudėkite į kepimo skardą, išteptą aliejumi.
Išplakite trynį ir aptepkite kamuoliukus. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 40-50 minučių.
Patiekite su mėgstamu padažu arba valgykite vienus.