Labai skanus pyragas su mėlynių įdaru puikiai tiks tiek prie arbatos, tiek prie kavos. Kviečiame perskaityti receptą ir išsikepti šį skanėstą.
Ingredientai:
- Miltai – 300 g
- Kepimo milteliai – 10 g
- Pienas – 100 ml
- Augalinis aliejus – 100 ml
- Cukrus – 150 g
- Varškė – 150 g
- Vanilinis cukrus – 2 pakeliai
- Mėlynės – 200 g
- Grietinė – 300 ml
- Kiaušinio trynys – 3 vnt.
- Citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas
- Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimas:
- Sumaišykite iki vientisos masės varškę, 75 gramus cukraus, pakelį vanilinio cukraus, pieną ir augalinį aliejų. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir minkykite tešlą. Tešlą paskirstykite kepimo formoje. Pirmiausia ją padenkite kepimo popieriumi. Sudėję tešlą, suformuokite šonus.
- Paruoškite įdarą: sumaišykite 3 kiaušinio trynius, grietinę, 75 gramus cukraus, 1 pakelį vanilinio cukraus, krakmolą ir citrinos sultis. Įdarą užpilkite ant pyrago. Ant viršaus sudėkite mėlynes (šaldytas).
- Pyragą kepkite 190 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Kai pyragas iškepa, palaukite, kol jis šiek tiek atvės. Atvėsusį pyragą galite papuošti cukraus pudra. Skanaus!