Blyneliai su obuoliais ir kefyru puikus pasirinkimas pusryčiams. Nustebinkite savo artimuosius savaitgalį skaniu patiekalu!
Ingredientai:
- obuolys – 1 vnt.
- kefyras – 250 ml
- cukrus – 1,5 valgomojo šaukšto
- kiaušinis – 1 vnt.
- soda – 1 arbatinis šaukštelis
- miltai – 150 g
- augalinis aliejus kepimui.
Paruošimas:
Išplakite kiaušinį su cukrumi ir druska. Įpilkite šilto kefyro ir įberkite sodos, gerai viską sumaišykite, palaukite, kol soda sureaguos. Tada suberkite miltus ir sumaišykite plakikliu iki vientisos masės.
Leiskite tešlai pastovėti apie 10 minučių. Supjaustykite nuluptą obuolį plonais griežinėliais.
Blynus dėkite šaukštu ant gerai įkaitinto aliejaus, ant viršaus uždėkite obuolio skiltelę ir lengvai paspauskite. Kepkite ant silpnos ugnies, kol iš abiejų pusių blyneliai apskrus. Skanaus!