Pamilsite šį pyrago receptą! Pagal šį receptą minkštas pyragas su obuoliais pagaminamas itin lengvai ir išeina be galo purus. Jo skonis jus užburs, todėl norėsite jį išsikepti visada, kai tik turėsite namuose obuolių.
Sudėtis
Kremui
- 1 kiaušinis
- 50 g cukraus
- 250 ml pieno
- 15 g kukurūzų krakmolo
- 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus
Tešlai
- 2 kiaušiniai
- 100 g cukraus
- 100 ml kambario temperatūros pieno
- 200 g sijotų miltų
- 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 2 maži obuoliai
- kepimo forma 18*24 cm
Gaminimas
Pirmiausia pasiruoškite kremą. Kiaušinį išsukite su cukrumi, krakmolu, pienu ir pavirkite, kol gausite tirštą pudingo masę.
Atvėsintą pudingą supilkite į konditerinį maišelį ir eikite ruošti tešlos.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki putų. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais.
Nulupkite obuolius, išimkite kauliukus ir supjaustykite griežinėliais. Įmaišykite į tešlą. Pasiruoškite kepimo formą.
Tešlą sukrėskite į formą, o viršuje padarykite atvėsinto pudingo tinklelį.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
Minkštas pyragas su obuoliais jau gali būti dedamas ant stalo!