Neįtikėtinai minkštos bandelės, gana lengvai paruošiamos, todėl drąsiai išbandykite šį receptą, net jei esate pradedantysis kepėjas.
Sudėtis
- 250 g miltų
- vienas žiupsnelis druskos
- 100 ml pieno
- 50 g saulėgrąžų aliejaus
- 100 g cukraus
- 180 g neriebios varškės
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- vanilino pagal skonį
Pastaba: visi maisto produktai turi būti kambario temperatūros.
Įdarui
- 2 šaukštai cukraus
- 200 g varškės
- 1,5 šaukšto kukurūzų krakmolo
Varškę sudėkite į gilų dubenį. Sudėkite cukrų, vaniliną ir maišykite, kol masė taps vienalytė. Tada užpilkite pienu ir saulėgrąžų aliejumi. Dar kartą išmaišykite. Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir suberkite į varškę. Užminkykite minkštą ir lanksčią tešlą. Jei reikia, pridėkite daugiau miltų. Padėkite tešlą kelioms minutėms uždengtą šaldytuve.
Paruoškite įdarą. Tiesiog sudėkite visus ingredientus ir kruopščiai sumaišykite.
Tešlą iškočiokite iki 5 mm storio ir supjaustykite stačiakampiais. Ant vieno kiekvieno stačiakampio krašto uždėkite po šaukštą įdaro. Suvyniokite. Sudėkite bandeles ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos. Pašaukite į orkaitę 30–40 minučių. Kepkite 180° temperatūroje.
Bandeles galima apibarstyti cukraus pudra.