Home Patarimai Sužinokite, kaip virtos bulvės gali būti dar skanesnės!

Sužinokite, kaip virtos bulvės gali būti dar skanesnės!

0
Sužinokite, kaip virtos bulvės gali būti dar skanesnės!

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad virti bulves yra labai lengva. Užpilate vandeniu, verdate 20 minučių. Tačiau yra keletas smulkmenų, kurios gali pakeisti skonį. Todėl mes jums pasakysime, kaip turi būti verdamos bulvės, kad jums nebūtų gėda prieš svečius.

bulvės

Kaip tinkamai virti bulves?

Visų pirma, bulves reikia ne tik nuplauti ir nulupti, bet ir pamirkyti vandenyje. Norėdami tai padaryti, perpjaukite bulves į dvi ar daugiau dalių ir 20 minučių palaikykite šaltame vandenyje. Tai būtina, kad visas krakmolo perteklius pasišalintų.

Bulves reikia sudėti jau į verdantį vandenį. Jei įdėsite jas į šaltą vandenį, bus prarasta daugiau maistinių medžiagų.

Virimo pabaigoje įberkite druskos. Jei tai bus padaryta per anksti, bulvės bus kietos ir praras savo subtilią tekstūrą. Tai taip pat pailgins virimo laiką. Vidutiniškai druskos kiekį galima apskaičiuoti taip: 1 šaukštelis druskos 1 kg bulvių ir 1 litrui vandens.

Suberdami bulves į vandenį, įsitikinkite, kad vanduo tik šiek tiek apsėmė bulves. Puode neturėtų būti per daug vandens.

bulvės

Po virimo turite išpilti visą vandenį ir tada pastatyti puodą ant viryklės be dangčio. Tokiu būdu bulvės gerai išdžius ir išgaruos drėgmės perteklius.

Šviežias bulves reikia virti ne ilgiau kaip 15 minučių ant vidutinės ugnies. Nustačius per aukštą temperatūrą, bulvių išorė sutrūkinės, o vidus bus permirkęs.

Ne šviežias bulves geriausia virti su lupenomis. Būtent po jomis yra daugiausia naudingų medžiagų, kurios kitu atveju yra tiesiog pašalinamos.

Jums taip pat gali patikti lenkų kunigo bulvių virimo būdas. 250 ml vandens jis pakeičia pienu. Jis taip pat prideda svogūnų ir sviesto į puodą.

Taikant šį metodą, sviesto ir pieno riebalai prasiskverbia į bulves ir daro jas nepaprastai švelnias ir aromatingas.

bulvės

Kokius dar niuansus žinote, susijusius su bulvėmis? Panašu, kad bulves virti moka visi, tačiau net ir iš tokios paprastos temos galite sužinoti ką nors naujo.