Per Velykų šventę neturėtume apsiriboti tik žinomais saldumynais. Šventiniam stalui papuošti puikiai tiks ir trapios tešlos sausainiai.
Šiuos kepinius labai lengva paruošti, todėl juos galite gaminti net su vaikais. Bet paprastumas jokiu būdu neturi įtakos skoniui. Aromatingas kremo įdaras puikiai papildo skonį!
Jums reikės:
- Pieno 500 ml
- Kvietinių miltų 300 g
- Cukraus 240 g
- Sviesto 150 g
- Kiaušinio trynių 4 vnt.
- Kukurūzų krakmolo 50 g
- Kiaušinio 1 vnt.
- Vanilės ankšties 1 vnt.
- Citrinos žievelės pagal skonį
Gaminimas:
Į dubenį suberkite smulkiais gabalėliais supjaustytą sviestą, pusę cukraus ir tarkuotą citrinos žievelę. Maišykite mediniu šaukštu arba maišytuvu iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį ir vėl kruopščiai sumaišykite. Tada suberkite miltus ir užminkykite minkštą tešlą. Apvyniokite tešlą plastikine plėvele ir laikykite šaldytuve 30 minučių.
Tuo tarpu supilkite pieną į puodą ir padėkite ten supjaustytą vanilės ankštį. Pieną kaitinkite ant silpnos ugnies. Dubenyje išplakite kiaušinių trynius su likusiu cukrumi, įpilkite kukurūzų krakmolo ir gerai išmaišykite, kad gautumėte vientisą kremą.
Išimkite vanilę iš pieno ir lėtai supilkite kiaušinių mišinį į puodą, toliau maišydami. Virkite kremą ant labai mažos ugnies, nuolat maišydami, kol jis sutirštės.
Kremą supilkite į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Leiskite kremui visiškai atvėsti.
Paimkite atšaldytą tešlą, suminkštinkite ją rankomis ir iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Supjaustykite tešlą į maždaug 5 cm skersmens apskritimus. Turi būti lyginis apskritimų skaičius.
Pirštų galiukais formuokite kiaušinius, šiek tiek pasmailindami vieną galą. Pusėje sausainių centre padarykite mažas apvalias skylutes. Norėdami tai padaryti, galite naudoti butelio dangtelį.
Išdėliokite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite sausainius orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, apie 12 minučių. Išimkite kepinius iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti.
Kremą tepkite ant sausainio be išpjovos, ant viršaus uždėkite sausainį su išpjautu apskritimu. Kai visi sausainiai jau sutepti, apibarstykite juos cukraus pudra.
Skanaus!